24 Temmuz 2017 Pazartesi

Örneklerle Kolay Ekonomi

                                       Herkese merhaba,
ekonomi

Bu gün sizlere Türk Edebiyatı değilde farklı bir dalda ki İş Dünyasına ait olan bir kitaptan bahsedeceğim. DR. Mahfi Eğilmez hocamızın kaleme aldığı Örneklerle Kolay Ekonomi tanıtım bülteninden biraz bahsedeyim;
'' Kitabın amacı, ekonomiyi en basit haliyle ve okuyan herkesin anlayabileceği,yazılanları ve tartışılanları rahatça izleyebilmesini sağlamakla sınırlıdır. ''
Hayatımızın her anında ekonomi var bu herkes için geçerlidir.
Ekonomi; Arapça karşılığıyla İktisat, özünde Tasarruf anlamına gelir.
İİBF bölümlerinde okuyan herkesin bu kitabı okuması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü bende İİBF Ekonometri bölümü öğrencisi olarak okuduğumuzun bölümlerin ne olduğunu kavrayamadan mezun olabiliyoruz. Çok insan tanıdım ve ders aldım böyle olmayacağım diye.
Kitap yalın bir dille yazılmış,sade bir anlatıma sahip ve hiçte sıkıcı değil. Hani İş dünyası türü sıkıcı denir ama tam dersi renkli, sade tasarımıyla sıkılmadan akıcı bir şekilde öğretici anlatımıyla konuya hakim olabilirsiniz.
Sözün kısası,ekonomiyi öğrenmek isteyen, TV programlarında konuşulanları anlamak isteyen,arkadaşlarınızla sohbet ederken konuya uzak olmamak isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edeceğim bir kitaptır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder