14 Eylül 2017 Perşembe

Beyoğlu Rapsodisi




Beyoğlu Rapsodisi; Kenan, Selim,Nihat, üç en iyi arkadaşın hikayesini anlatmaktadır. Üçü de Galatasaray Lisesinde okuyordu.
Kenan ve Selim'in maddi durumları oldukça iyidir ama Nihat için aynı şey geçer değil.

Kenan,Hukuk fakültesini kazanıyor ama avukatlık yapmak yerine babasının işi olan sigorta acenteliğinin başına geçiyor.Bu işte bir hayli ilerliyor.Hatayı deli dolu yaşayan Kenan aklına gelen her şeyi yapmıştır.Aynı zamanda fotoğraf çekmeye de meraklıdır. ve çektiği fotoğraflarla galeri açacaktır.

Selim, Mimarlık fakültesinden mezun olunca o da tıpkı Kenan gibi babasının işinin,bir tekstil fabrikasının başına geçiyor ve işleri büyütüyor.Kendine Azya adında mağaza açıyor. Gülriz ile evleniyor, Burç adında down sendromlu bir oğulları dünyaya geliyor.Nihat ile Burç'un arası çok iyidir. 

Gelelim Nihat'a çok şanssız biridir.Babası bir matbaada ustabaşıdır. o da matbaada çalışmıştır ve Selim ile Kenan'ın yardımlarıyla bir kitap dükkanı açıyor.Şansızlığı o ki sözde yazar olan Melekle evlenip bir kızı olur.

Bir gün Kenan'ın açtığı fotoğraf galerisine, Melek iki arkadaşıyla geliyor.Meleğin arkadaşlarından biri olan Rus güzel kadın Katya, Selimi etkilemiş olmasına rağmen Katya'nın gözü misafirleriyle ilgilenen Kenan'dadır.
Ertesi gün galeriye ilgini büyük olmasına rağmen ne bir haber ne bir resim vardır. Bu durum Kenan'ı bir hayli üzüyor ama Nihat'ın, Kenan'a göre dahiyane bir fikirle yani Beyoğlu'nda işlenen cinayetleri fotoğraflayıp bir galeri açması büyük ses getireceğini söyler. Kenan cinayet resimlerini başkomiser Cüneytten karakolun çatısını yaptırmak şartıyla alabildi. İşte burada sonra her şey başlıyor.
Bu üç arkadaş, Selim hiç istemese de hem cinayetleri araştırıp,soruştururken hem de resimleri canlı mankenlerle fotoğraflıyorlardı.
Sır gibi çözülmemiş bu cinayetleri işleyen üç arkadaştan biri, ben okuduğum çok şaşırmıştım.
Bana göre Ümit'in kitaplarında birincisi İstanbul Hatırası sonra bu roman Reyoğlu Rapsodisi geliyor.
Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.

sevgiyle kalın😊






1 yorum: