13 Ağustos 2017 Pazar

Açılmamış Kanatların Büyüklüğü Bilinmez

Mümin Sekman⇒ LİMİT SİZSİNİZ



Bu hafta tekrar Mümin Sekman kitabıyla karşınızdayım.

Bu kitap diğer kitaplarından biraz farklı,tabiki birbirinden etkileyici örnekleriyle,Çin atasözleri,hint edebiyatından Antik orta çağ kültürüne kadar yolculuk yaptırıyor.Ama ana tema Başarı üzerinedir.

'Güçlü tutkular insanı aceleci yapar. Tutkuların en son öğrendikleri başarı dersi sabırla beklemektir!' Diyen yazarımız hata yaparak başarıya gidildiğini vurguluyor.
Sınırlarımızı zorlamadan gerçek kapasitemizi öğrenemeyiz.Ve bazen sınırlarımızı zorlamak acı veriyor olsa da sonuçta bu acı bizi büyütür. Yani uçarken yere çakılmakta uçmanın bir parçasıdır.Ama kuş düştü diye uçmaktan vazgeçmiyor değil mi ?

Yazar başarının; tutkudan,teknikten ve cesaretten kaynaklı olduğunu vurguluyor ve ben de buna katılıyorum.Bu hayatta risk almak gerekir.Çoğu insan hata yapmaktan korktuğu için böyle bir şeye yeltenmez halbuki,hata yaptığımızda yeniden cesaret ederek o işi en iyi şekilde yapmaya çalışırız.Yani limitimizi olabildiğince zorlarız.

Hiç kimse limitsiz değildir.Şu anki limitlerimizle bu kadar başarabiliyorsak, kendimize eklemeler yaparak, aklımıza akıl ekleyerek, cesareti,tutkumuzu alevlendirerek ve tekniği güçlendirerek daha başarılı olabileceğimiz den bahsediyor. 
Kitap kısaca kendinizi bulmaya davet ediyor.Anlatım ve yazım yönünden romanlaştırılmış gibi geldi.Kişisel gelişim kitaplarında romanlaştırılmasını pek sevmiyorum nitekim bir kılavuz olarak görüyorum.Kitap kolay anlaşılır,sade bir dile sahip. Sıkıcı değil verdiği örnekler tam yerinde ve okunmaya değer.

Alıp okuyabilirsiniz tavsiyemdir.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder